Протягом минулої доби, 10 червня, поліція зафіксувала 2328 російських обстрілів по території Донеччини. Війська рф поцілили по 13 населених пунктах: містах Гірник, Костянтинівка, Курахове, Покровськ, Торецьк, селищах Гостре, Курахівка, Нью-Йорк, Щербинівка, селах Галицинівка, Неліпівка, Новоселидівка, Сергіївка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Пошкоджено 27 цивільних об’єктів, у тому числі 17 житлових будинків, підприємства, адміністративні будівлі та критичну інфраструктуру.

У Сергіївці через артилерійський удар загинув 52-річний чоловік.

Костянтинівка постраждала від авіабомби «КАБ-500», яка поранила 5 людей і пошкодила 13 багатоквартирних будинків, адмінбудівлю та трансформатор.

По Покровську вдарили двома ракетами, що призвело до травмування однієї цивільної особи та пошкодження промислового об'єкта.

В Нью-Йорку та Неліпівці поранено трьох мирних жителів.

У Торецьку атака пошкодила три приватні оселі, адмінбудівлю та підприємство.

Поліція та СБУ порушили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 94 особи, з яких 11 — діти. Від початку обов'язкової евакуації вже переміщено 169 301 особу, у тому числі 20 060 дітей та 7 075 людей з інвалідністю.