Внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Покровської територіальної громади, можуть отримати соціальну підтримку від держави. Про це повідомили в міському Управлінні соціального захисту населення.

Яку допомогу надають:

 ▪ Якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї внутрішньо переміщеної особи менший за рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї, то  ВПО має право на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

ВПО має право на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг: для підтвердження фактичного проживання в будинку чи квартирі достатньо надати довідку внутрішньо переміщеної особи.

У разі перебування у складних життєвих обставинах внутрішньо переміщена особа має право на отримання соціальних послуг, зокрема догляд вдома, денний догляд, підтримане проживання, соціальну адаптацію, консультування, натуральну допомогу тощо.

Якщо ВПО є працездатною, не зареєстрована як ФОП чи в Центрі зайнятості, то їй варто стати на облік у Центрі зайнятості, як така, що шукає роботу, або щоб отримати статус безробітного.

Додаткові консультації можна отримати за телефоном УСЗН -  0953999055, 0993238999.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, куди звернутися ВПО у разі затримки виплат