У жовтні 2024 року в Покровську продовжують жити люди. У певні дні для вразливих верств населення в громаді проводиться видача гуманітарної допомоги. Такого, щоб ніхто не прийшов за благодійними пакунком, немає, але потік людей зменшився.

«Якщо порівнювати із ситуацією 2 - 3 попередніх місяців, то людей було набагато більше. За добу ми могли видати допомогу 500 й 600 людям, але наразі людей мало. За день ми видали 300 наборів. За нашими міркам це дуже мала кількість», – повідомила керівниця Покровського ККСН Марина Ухова.

Цього разу видавали гігієнічні набори для людей з обмеженими фізичними можливостями й літнім людям віком 60+ років. Про час видачі гуманітарної допомоги повідомляють через старших будинків. 

У Покровську є можливість вести підрахунок мешканців, які досі залишаються у місті, через квартальних та старших будинків. Саме для них, враховуючи безпекові складники, поки що проходить видача благодійних пакунків. 

«Ситуація загострюється, кількість обстрілів зростає, люди виїжджають, тож може настати час, коли гуманітарну допомогу в місто перестануть привозити», – підкреслила Марина Ухова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Для отримання допомоги жителі можуть звернутися до Контакт-центру: 0-800-300-101.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що внутрішньо переміщені особи у Покровську отримали допомогу від благодійників.