Юристка Дар’я Тарасенко поділилася інформацією на своїй сторінці у фейсбуці про те, як правильно використовувати електронний військово-обліковий документ, навіть якщо в ньому відсутні серія та номер.

Юристка зазначила, що насправді відповідь простіша, ніж здається на перший погляд, але Кабмін трохи перемудрив, коли писав Постанови 560 та 559 (точніше, коли не узгодив їх між собою).

Електронний ВОД, який формується в «Резерв+» або друкується в ЦНАПі при уточненні даних, дійсно не містить ані серію, ані номер.

При цьому паперовий ВОД нового зразка (той самий, що затверджений Постановою КМУ 559), серії не має , але має номер. Однак, номер збігається із номером в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

А номер в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів в електронному ВОД зазначений.

Відтак, в електронному ВОД також є інформація про його номер, тільки треба знати, де шукати

«Вкотре процитую п. 9 Постанови КМУ 559: "ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВИЙ ДОКУМЕНТ В ЕЛКТРОННІЙ ФОРМІ ТА ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВИЙ ДОКУМЕНТ В ПАПЕРОВІЙ ФОРМІ МАЮТЬ ОДНАКОВУ ЮРИДИЧНУ СИЛУ»,  наголосила Дар’я Тарасенко.

І тому юристка наполягає на тому, що відсутність паперового ВОД (за наявності електронного) не може бути аргументом для відмови в оформленні довідки про надання відстрочки.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як поранені військові можуть отримати безкоштовні онлайн-консультації