Тепер завдяки застосунку Резерв+ можна перевірити чинність повістки від ТЦК, сформованої через Реєстр "Оберіг". Відповідні зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації були затверджені на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це інформував Тарас Мельничук, представник уряду в Верховній Раді.

Повістки від ТЦК тепер матимуть унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду, який дозволяє перевірити всю інформацію, вказану у документі. Використовуючи мобільний застосунок "Резерв+", можна легко перевірити чинність такої повістки.

Також врегулювали визначення адреси надсилання повістки резервісту або військовозобов’язаному, який уточнив свої персональні дані після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, і уточнено зміст інформації, що міститься в описі вкладення та надсилається разом із повісткою.

Зокрема, воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили. Президент України Володимир Зеленський підписав закони. Таким чином, вони діятимуть щонайменше до 9 листопада 2024 року.

Текст згаданих змін до постанови № 560 поки що не опубліковали на офіційному урядовому сайті.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Кабінет міністрів України вніс зміни в правила надання українцям відстрочки від мобілізації.