Під час аварійних відключень електроенергії зарядні станції знову набули актуальності. Микита Козорог, працівник магазину електроніки з Дніпропетровщини, поділився з Суспільним порадами щодо правильного вибору зарядної станції.

За словами Микити Козорога, зарядні станції дозволяють без проблем забезпечити електрикою різноманітну побутову техніку — від холодильників і телевізорів до електрокотлів. Для досвідчених користувачів існує навіть можливість заживити всю квартиру. Микита розповідає, що асортимент станцій варіюється від 200 ватів до 7,5 кіловатів, тому потужність станції слід обирати, виходячи з потреб підключення конкретного приладу. За його словами, обмежень на підключення певних пристроїв немає.

«Якщо ви хочете під'єднати квартиру, то краще брати з запасом, щоб витримала вся електрика. Для роботи холодильника та телевізора вистачить станції в п’ятсот — 800 ватів потужності. Якщо ж хочете заживити більше пристроїв, треба брати більшу потужність», — пояснив Микита Козорог.

Зарядка станції від мережевої розетки займає приблизно півтори години. У випадку відсутності електрики можлива альтернативна зарядка станції від автомобіля, яка триватиме близько 9,5 годин. Деякі моделі зарядних станцій оснащені вбудованими сонячними панелями, що дозволяє заряджати їх від сонячного світла за аналогічний час, як і від мережі.

Тривалість роботи підключених пристроїв варіюється залежно від їхньої потужності. Наприклад, холодильник, підключений до станції потужністю 500 ват, зможе працювати сім-вісім годин на одному заряді.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що «Донецькоблгаз» надав рекомендації абонентам, які евакуюються