Міністерство внутрішніх справ України попереджає про шахрайські схеми, в яких зловмисники пропонують легку роботу з високою зарплатою для заманювання людей.

Одна з таких схем містить повідомлення в месенджері WhatsApp з пропозицією про «легкий заробіток у TikTok», де обіцяють заробітки до кількох тисяч гривень на день за виконання простих онлайн завдань, таких як лайкання контенту. Як приклад небезпечних повідомлень МВС наводить такий текст:

«Терміново потрібні співробітники для віддаленої роботи TikTok! Заробіток до 3000 тис. на день! Зв'яжіться з нами зараз і отримайте бонус».

Зазвичай шахраї просять надіслати скриншот виконаного завдання для підтвердження, а потім вимагають номер банківської картки, нібито для оплати роботи. Початкова мала оплата може бути виконана для заручення довіри. Однак, після цього зловмисники просять передплату для продовження співпраці.

Аферисти також можуть використовувати фішингові посилання, перехід за якими може призвести до втрати особистих заощаджень.

Для безпеки громадян важливо не надсилати свої дані невідомим особам, не робити грошових переказів та уникати переходу за підозрілими посиланнями від незнайомців.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що зловмисники в соціальних мережах публікують посилання на фейкові графіки відключень електроенергії