В соціальних мережах Мирнограда широко обговорюється інцидент, що стався кілька днів тому. Група неповнолітніх здійснила акт мародерства на місцевому кладовищі, зафіксувавши свої дії на відео. Сьогодні з ними вже працює поліція. Про це повідомили журналісти ТК «Орбіта».

На вихідних відео розлетілось у місцевих групах в соціальних мережах, викликав обурення серед мешканців громади. Мародерів дуже швидко ідентифікували поліцейські.

«Особи підлітків встановленні – це троє місцевих хлопців віком 15 та 12 років. Наразі триває слідство. Санкції статті передбачають від штрафу до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, також можливе встановлення пробаційного нагляду строком до 3 років або позбавлення волі також до 3 років. Коли остаточно будуть зібрані всі матеріали, буде прийнято остаточне правове процесуальне рішення», – розповів  інспектор з комунікації Покровського РУП Микола Лебеденко.

Місцеві ж кажуть, що понівечені пам'ятники інколи бачать, але не часто. 

«Хоч і винні, але що ж з них взяти, вони ще діти. А ось с батьками їхніми треба серйозно порозмовляти. Обов'язково потрібен штраф й нехай ще займаються відновленням пам'ятника. Дуже прикро, що зараз таке відбувається», – висловив свою думку мешканець Мирнограда. 

Нині родичка покійних вже написала заяву в поліцію, кажуть правоохоронці. Розслідування по справі будуть продовжуватись і як тільки зберуть необхідні матеріали – передадуть їх до суду. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

" target="_blank">