У прифронтовому Мирнограді підприємці масово евакуюються з міста. За інформацією "Суспільного", зачиняються аптеки, магазини, виїжджає пошта.

Журналісти зазначають, що на мирноградському ринку зачинені кіоски та крамниці, підприємці вивозять товари та обладнання.

Піприємиця Анна розповідає, що тримала господарчий магазин. Працювала тут десять років. Через війну  збирає товар та обладнання, продавці евакуювались, сама планує виїздити на Вінниччину, де чекають родичі.

Тяжко, звичайно, ми тут прожили все життя. Дуже тяжко. Ми сподіваємось, що ми повернемося", — каже Анна.

Продавчиня продуктового магазину Юлія, допрацьовує кілька днів — і крамниця зачиняється. Покупців майже немає, каже жінка. З продуктів підвозять тільки хліб.

"Дитину я вже вивезла і сама збираюся виїжджати днями теж", — говорить Юлія.

Продавчиня молочної продукції Оксана каже, поспішала продати сир та молоко через обстріли.

Також готується виїжджати власник продуктового магазину Дмитро. Чоловік каже, постачальники вже не привозять товари в магазин.

"Не хочеться виїжджати, але доводиться тому, що іншого варіанту немає. Поки все вивозимо в Дніпро, а там будемо дивитися. Та й покупців вже відсотків десять від ста, вони пропали, тобто люди повиїжджали", — розповідає Дмитро.

Припиняє роботу в Мирнограді й відділення "Нової пошти", тут збирають обладнання.

"Я працюю на "Новій пошті", ми зараз збираємо речі і як би мене тут вже нічого не тримає, буду їхати. В найостаннішу чергу, ми до останнього працювали, щоб виїхали люди", — говорить житель Мирнограда Олексій.

Евакуюється з Мирнограда і місцева лікарня, частина працівників виїхали, каже заступниця начальника Мирноградської МВА Тетяна Ситник.

"У нас вже не працює соціальний офіс, гаряча лінія — на телефоні. У нас пенсійний (фонд — ред.) не працює. У нас ЦНАП — на телефоні. Банки також закрились", — зазначила заступниця начальника Мирноградської МВА Тетяна Ситник.

Детальніше - у відео "Суспільного".