Напередодні Великодня в шахтоуправлінні «Покровське» відбулася традиційна випічка пасок. За процесом приготування ароматних смаколиків спостерігала знімальна група ТК «Орбіта».

«Підготовка до свята завжди хвилююча», – каже кондитерка Альбіна Стибуль.

Головна мета полягає у тому, щоб порадувати людей та зберегти багаторічну традицію, яка триває вже понад 20 років. Кожен заміс містить 100 кілограмів тіста, робота розпочинається о п'ятій ранку. Кондитер Світлана працює над останнім, п'ятим замісом, близько п'ятнадцятої години.

Тут не визнають паперові форми для випікання пасок – металеві вважають найкращими.

Цього року в кондитерів, як і у всіх українців, у перед Великодні дні думки лише про нашу перемогу. Пані Рита каже, що пекти паски вдома не буде – її чоловік та син на фронті.

«Уже коли настане мир, я їм вдома напечу, і все буде добре», – каже кондитерка.

Коли паски вистигли, їх починають прикрашати. Глазур традиційна – на основі яєчних білків. А зверху ще солодкі фігурки, кожну з яких кондитерки шахтоуправління «Покровське» теж робили власноруч.

Жодного разу майстрині не відкрили журналістам секрету своєї смачної випічки. Кажуть: все як у всіх, але є певна родзинка. Мабуть, вона і ключова, бо шахтарі розкуповують паски щороку.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, скільки коштують Великодні паски в магазинах Покровська