Шахтарі ДТЕК Енерго ввели в роботу 16 нових вугільних лав для стабільного забезпечення ТЕС паливом взимку. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"З наближенням чергового надскладного опалювального сезону підприємства ДТЕК Енерго продовжують видобувати важливе для країни енергетичне вугілля. Для цього у січні-вересні цього року шахтарі компанії ввели в роботу 16 нових вугільних лав, ще 9 планують ввести до кінця року" , - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дозволяє забезпечувати потреби теплоелектростанцій у паливі під час піків споживання електроенергії, накопичити необхідні запаси вугілля для проходження найближчого осінньо-зимового періоду і підтримати надійність роботи української енергосистеми.

Щоб це було можливим, з початку повномасштабного вторгнення ДТЕК Енерго вклав в український вуглевидобуток майже 18 млрд гривень власних коштів.

"Інвестиції були спрямовані на проведення та ремонт капітальних гірничих виробок, комплектацію вугільних лав, оснащення шахт прохідницьким устаткуванням, підземний шахтний транспорт та проєкти підтримки виробничих потужностей" , - додають в ДТЕК Енерго.

 Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що ДТЕК інвестував у ремонти та відновлення пошкоджених ТЕС 2,3 млрд грн