Протягом минулої доби, 16 липня, війська рф здійснили 2516 обстрілів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Окупанти зосередили вогонь на 13 населених пунктах: містах Покровськ, Українськ, селищах Новоекономічне, Північне, Щербинівка, Ямпіль, селах Бурлацьке, Іллінка, Катеринівка, Неліпівка, Острівське, Роздольне, Стара Миколаївка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції Донецької області. 

Пошкоджено 73 цивільних об’єкти – 39 житлових будинків, заклад освіти, будинок культури, нежитлові приміщення, критичну інфраструктуру, гаражі, автомобілі. 

По Покровську росіяни вдарили трьома керованими бомбами «УМПБ Д-30 СН»  поранили чотирьох мешканців, пошкодили 25 приватних будинків, нежитлове приміщення, газопровід.

В селі Північне загинула одна цивільна особа, інша отримала поранення через ворожі обстріли.

У місті Українськ від обстрілів «Ураган» і артилерії постраждала одна людина, було пошкоджено шість багатоквартирних будинків та тридцять гаражів.

Також стало відомо про двох цивільних, які отримали поранення 15 липня в Нью-Йорку та Неліпівці.

За фактом цих подій поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів і звичаїв війни.

Окрім цього, за допомогою поліції було евакуйовано 254 особи, з яких 31 — дитина. Від початку обов'язкової евакуації евакуйовано 176 120 осіб, з них 20 943 — діти та 7 116 — особи з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв про наслідки авіаудару по Мирнограду.