У Покровській КЛІЛ працює 17 відділень, які щомісяця приймають близько 22 тисяч пацієнтів, 700 з яких перебувають у стаціонарі. Нещодавно, за допомогою компанії «Метінвест», у лікарні повністю оновили відділення фізіотерапії. Про це знімальній команді ТК «Орбіта» повідомив генеральний директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін.

«На сьогодні це якісно нове відділення, тобто ви вже бачите реабілітаційне відділення зі складом фізіотерапії. Тут є обладнання, яке надає змогу заново навчити або надати функції, які буди втрачені пацієнтом внаслідок хвороб: ходити, тримати щось у руці, робити функції, які необхідні для роботи та побуду. Такого ніколи до цього не було в цій лікарні», – підкреслює Юрій Бородін.

В реабілітації хворих важливе терпіння пацієнта, професійність персоналу та сучасне обладнання, яке допомагає поєднати все в успішний кейс. Пан Віталій тренується по 20-30 хвилин щодня, вже понад 2 тижні. 

«На початку я навіть взятися сам не міг, а тепер можу», – ділиться успіхами пацієнт.

Лікарка-реабілітолог Тетяна Гайдук відстежує навантаження на руку Віталія, кількість часу, проведеного їм у керуванні пристроєм, спостерігає динаміку змін та фіксує результат. 

«На цьому екрані ми бачимо, як працюють обидві кінцівки. Ліва здорова, а права – уражена. Коли ручка починає працювати краще, ми ставимо більший супротив», – пояснює реабілітолог.

Для повноцінної реабілітації необхідно займатися на декількох тренажерах – лікарі прописують курс відновлення. Обладнання дозволяє працювати з різними пацієнтами. У Покровській КЛІЛ навіть є підвісна система, що дає змогу виконувати вправи у горизонтальному положенні. 

«Основна користь полягає в тому, що іде менше навантаження на суглоби та м'язи. Ми використовуємо цю систему при остеохондрозі, переломах, грижі», – розповідає асистентка фізичного терапевта Марина Борисівна.

Комплексна реабілітація на сучасному обладнанні сприяє відновленню після травм та хвороб.

За словами генерального директора ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» Валерія Яковенка, в цьому та минулому році компанія «Метінвест» завершила декілька капітальних ремонтів. 

«У 2023 році компанія «Метінвест» допомагала у відновленні акушерського та травматологічного відділень, а також розпочала ремонт реабілітаційного відділення. У цьому році всі роботи вже закінчені. Наразі ведеться розробка майбутніх проєктів розвитку лікарні», – повідомив Валерій Яковенко.

Компанія «Метінвест» допомогла відремонтувати приміщення, а лікарня, на зароблені за пакетами НСЗУ кошти закупила нове обладнання. 

«Велика подяка нашим лікарям, які залишаються на місцях, велика подяка «Метінвесту», що долучилися до ремонтних робіт», – подякувала Маргарита Ідрісова. 

Розвиток напрямку реабілітації хворих в Покровській КЛІЛ почався с формування відділення на базі терапевтичного. Згодом його трансформували в окреме відділення, розмістивши у відремонтованому приміщенні та оснастивши новим обладнанням. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">