Незабаром у Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування запрацює реабілітаційне відділення. Його облаштування розпочалося минулого року: лікарня закупила необхідне обладнання, а з ремонтом допомогла компанія Метінвест. Зараз ремонтні роботи практично завершені. Відновлені приміщення оглянув операційний директор Метінвест Холдингу Олександр Мироненко. Про це повідомляє ТК "ОРБІТА".

Реабілітаційне відділення розмістили на другому поверсі, де раніше був адміністративний блок. Передбачається, що тут будуть облаштовані кілька десятків різних кабінетів, зокрема чотири великі палати. У відділенні відремонтовано все – стіни, стеля, підлога. Директор підрядної організації розповідає, що в процесі перетворення приміщень зіткнулися з багатьма труднощами.

"Стіни в цьому відділенні нові. Тобто вони демонтовані – залишилися тільки зовнішні стіни. Тут також була зроблена система опалення, водопровід, каналізація, нова електрика, нове освітлення. Проблема цієї будівлі в тому, що вона 1956 року. Дерев'яне перекриття, дранка на стінах – ми це демонтували і по суті зробили з нуля нове відділення», – розповів директор ТОВ «Нові теплотехнології» Максим Лобинцев.

Облаштування такого відділення в Покровську – потреба часу, адже є великий запит саме на такі медичні послуги.

«Багато привозять поранених, багато інсультних, інфарктних хворих. І після переломів, після травм, звичайно, люди повинні реабілітуватися. Це вимагає і пакет НСЗУ. Тому ми звернулися до компанії Метівнвест саме за цією допомогою – щоб нам відремонтували реабілітаційне відділення», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Лікарі підтверджують – відділення користуватиметься попитом. Адже наразі спостерігається збільшення кількості пацієнтів з інсультами, які потребують тривалого відновлення. Також на базі хірургії є травматологічні ліжка, і пацієнтам з численними травмами потрібна якісна реабілітація в межах окремого відділення.

«У цьому відділенні буде 20 ліжок, на яких будуть проходити реабілітаційні заняття пацієнти після виписки з неврологічного та травматологічного відділень. У нас будуть кабінети логопеда, психолога, також будуть кабінети з новим обладнанням, яке ми чекаємо, на якому наші хворі будуть проходити подальше лікування», – каже завідувачка відділення екстреної невідкладної допомоги Покровської КЛІЛ Ганна Цвєтова.

Олександр Мироненко в цілому побаченим залишився задоволеним. Говорить: звичайно, хотілося б швидше відкрити нове відділення, але важливо зробити все якісно.

«Складнощі, перш за все, пов'язані з безпековими умовами, тому що дуже важко привезти сюди людей, які виконують роботи, є певні обмеження і труднощі з доставкою будівельних матеріалів. Все це вирішується, але, звісно, впливає на терміни відновлення. Але ми все одно, незважаючи на труднощі, будемо продовжувати цю роботу», – зазначив Олександр Мироненко.

В цілому історія підтримки Покровської КЛІЛ Групою Метінвест велика. Компанія системно виділяє кошти на реконструкцію і закупівлю обладнання. За її підтримки оновлено акушерське відділення, осучаснено неврологічне.

Ми дуже вдячні компанії Метінвест за допомогу, надану в 2023 році. Сьогодні вже завершено реабілітаційне відділення – саме ремонтні роботи. Ми наповнюємо його меблями, обладнанням – воно вже дуже скоро запрацює, і люди відчують на собі ці нові умови», – каже Маргарита Ідрісова.

Операційному директору Метінвест Холдингу розповіли й про інші нагальні потреби Покровської КЛІЛ. Зокрема, відновлення потребує ліфт у медзакладі. Оглянули також хірургічний блок, озвучивши потребу в його відновленні. Лікарня подалася на великий грант, в рамках якого прагне отримати сучасне обладнання для ендопротезування. До нового обладнання необхідно створити і відповідні умови для роботи медиків.

«На 2024 рік ми вже заклали в наші бюджети відновлення рентгенологічного відділення. Зараз ми подивилися, які є питання щодо ліфту, хірургічного відділення. Будемо дивитися на наші можливості в 2024 році, наскільки компанія зможе брати участь у продовженні відновлення лікарні. Важливість цього проєкту ми розуміємо і також будемо докладати зусиль, щоб шукати якесь додаткове фінансування», – зазначив Олександр Мироненко.

Метінвест також планує в поточному році допомогти Покровській лікарні з переформатуванням приміщення цокольного поверху головного корпусу під безпечне укриття. Крім цього, є плани щодо проектів з підтримки ментального здоров’я, зокрема медиків, які сьогодні працюють в посиленому режимі, виконуючи обв’язки відразу кількох спеціалістів.