На відміну від цивільних працівників, військовослужбовці отримують щомісячне грошове забезпечення, що може включати різноманітні додаткові виплати та премії. Однак, часто зустрічаються випадки затримок зарахування коштів на картки військових.

За час воєнного стану військовослужбовці отримують не тільки базову зарплату, але й додаткові винагороди згідно з Постановою Кабінету Міністрів № 168. Додаткові виплати наступні:

  • 30 000 гривень для тих, хто виконує бойові чи спеціальні завдання, пов'язані з обороною України;
  • 50 000 гривень для військових у штабах і командуваннях, що займаються оперативним управлінням;
  • 70 000 гривень як одноразова винагорода за виконання завдань на передовій або окупованих територіях протягом мінімум 30 днів;
  • 100 000 гривень для тих, хто перебуває в зоні активних бойових дій, проходить лікування або був у полоні.

Такі надбавки виплачуються військовим пропорційно часу виконання завдань: один день на нулі коштуватиме трохи більш як 3 000 гривень.

Коли надходять гроші

Грошове забезпечення виплачується на банківську карту військовослужбовця. Це відбувається у два етапи:

перший етап – аванс з 5 по 15 число поточного місяця;

другий етап – основна сума з 25 числа до початку наступного місяця.

Втім, нерідко оплата для військових може затриматися. На це є декілька причин, як-от відсутність коштів у бюджеті, або ж неналежно сформовані запити на виплату зарплатні військовими частинами.

Затримка може відбутися ще й тому, що в зарплатню включають додаткові виплати щодо участі в бойових діях чи перебування в зоні бойових дій. Це також потребує певного часу на узгодження.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв основну інформацію щодо виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 липня.