З настанням літнього періоду спостерігається значне зменшення захворювань на ГРВІ, пневмонію, грип, та COVID-19. Про поточний стан епідеміологічної обстановки у Покровській громаді розповіла журналістам ТК «Орбіта» сімейна лікарка Покровського ЦПМСД, Оксана Костенко.

За її словами, зараз епідеміологічна ситуація в громаді цілком стабільна.

«В основному до сімейних лікарів звертаються люди з хронічними захворюваннями, йде зменшення кількості випадків ГРВІ. За червень у нас виявлено 229 випадків, серед них 133 дитини, 96 дорослих. Для порівняння, в травні було 418 випадків», – розповіла Оксана Костенко.

Інші інфекційні хвороби якщо і фіксують, то лише поодиноко. Загрози спалаху якихось епідемій лікарі не спостерігають. 

«COVID-19, який 2-3 роки тому був широко розповсюджений, зараз зустрічається значно рідше. За червень виявлено всього 4 випадки серед дорослого населення. Випадків захворювань на грип взагалі не виявлено, пневмонії – 9 випадків, серед них 7 дорослих та 2 дітей», – розповіла Оксана Костенко.

Вона додала, що всі ці пацієнти проходять лікування амбулаторно, почуваються нормально і не потребують госпіталізації.

«Ми залишаємось на місцях. У разі виникнення гострих катаральних явищ, підвищення температури ви можете звернутися до сімейного лікаря, педіатра і отримати медичну допомогу в повному обсязі», – каже Оксана Костенко.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Покровськ відвідав Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко