Протягом вересня середня вартість одного квадратного метра у новобудовах здебільшого зросла на 1-6% залежно від регіону. Порівнюючи дані вересня 2024 року з вереснем 2023 року, найбільше подорожчання спостерігалося у новобудовах Кіровоградської, Волинської та Івано-Франківської областей. Найвища середня ціна на нове житло зберігається в Києві — $1 349 за м². Аналітики DIM.RIA дослідили, яким був перший місяць осені для українського ринку нерухомості.

У вересні, порівняно із серпнем, користувачі DIM.RIA значно більше цікавилися квартирами у новобудовах. Найбільший приріст пошукових запитів зафіксовано у Миколаївській та Кіровоградській областях. Однак, на річному рівні, пожвавлення інтересу до новобудов спостерігається лише в Київській області (без урахування столиці) та у Вінницькій області.

Вторинний ринок

У вересні кількість охочих продати власне житло знизилася порівняно з серпнем та показниками минулого року. Однак, у порівнянні з вереснем 2023 року, кількість пропозицій на ринку житла зросла лише в кількох областях: Чернігівській, Волинській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій.

У вересні вартість, зазначена власниками у пропозиціях продажу нерухомості, зросла майже в кожній області на 5-6%. Водночас у Київській області ціни залишилися незмінними, а в Києві аналітики зафіксували незначне зниження на 1%. Попри це, столиця залишається містом з найдорожчим житлом: середня ціна однокімнатної квартири у вересні склала $84 935. Проте ціни варіюються залежно від району: у Деснянському районі середня вартість становить $45 060, тоді як у Печерському — $113 553.

Користувачі активніше шукали пропозиції з купівлі житла в центральних і західних областях України, де попит зріс на понад 20%. Незважаючи на загальне зниження кількості пошукових запитів протягом року, в більшості областей на одне оголошення про продаж житла все ще припадає 5-10, а подекуди й 20 відгуків. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які ціни на оренду квартир в Україні актуальні сьогодні