В Україні очікують оновлення правил перетину кордону у зв'язку з новим законом про мобілізацію, який вступить у силу 18 травня. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час телемарафону «Єдині новини». Зміни торкнуться переліку осіб, які мають право на відстрочку виїзду за кордон, що вплине на правила перетину державного кордону.

«Станом на цей день змін до правил немає. Звісно, що є новий закон про мобілізацію, є певні зміни в статтю щодо тих осіб, які матимуть відстрочку. Тому, можливо, варто очікувати, що будуть зміни у правилах перетину кордону, які має розглянути і затвердити уряд», – розповів Андрій Демченко.

Наразі, за словами речника ДПСУ, прикордонники щодня відмовляють у виїзді 120-150 особам. Здебільшого це громадяни, які не мають відповідних документів, які б надавали право на перетин кордону.

«Варто дочекатися змін, якщо такі будуть прийняті, і вже більш предметно тоді говорити про нові категорії або якісь інші умови перетину кордону. Не варто очікувати, що це будуть якісь кардинальні зміни», – говорить Андрій Демченко.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що деяким категоріям українських жінок треба оновити дані в ТЦК.