Після початку повномасштабного вторгнення, в Україні було запроваджено Національний мультипредметний тест (НМТ), який тимчасово замінив Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Однак, після закінчення воєнного стану, Міністерство освіти і науки України планує відновити ЗНО, але в оновленому форматі. Цю інформацію озвучив міністр освіти Оксен Лісовий в інтерв'ю для видання Hromadske.

Оксен Лісовий позитивно оцінює існуючий формат ЗНО, зокрема, наявність завдань з відкритими відповідями, які він вважає важливою перевагою. Паперовий формат, на думку Лісового, «якісний і добротний».

«Нам хотілося б перейти до ширшого спектра можливостей, щоб діти могли проявити себе - і через наявність відкритих завдань, і через інші складові тесту також. Я б хотів повернення до формату ЗНО», – сказав міністр.

Міністр освіти розглядає можливість повернення ЗНО у новому, гібридному форматі, що поєднуватиме комп'ютерне тестування. Такий підхід дозволить зберегти можливість проведення іспитів для випускників, що перебувають за кордоном, забезпечуючи більшу гнучкість та доступність тестування.

«І нам ще треба попрацювати, щоб комп'ютерне тестування краще розкривало здібності дитини», – підсумував Оксен Лісовий.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, яким цього року буде процес вступу в Донецькій Національний Технічний Університет