На місцях обстрілів у Покровську продовжує працювати комісія з обстеження зруйнованого та пошкодженого житла, але через погіршення безпекової ситуації в її роботі відбулись певні зміни. Про це повідомляє ТК "Орбіта".

«Незважаючи на небезпечну ситуацію, комісія продовжує виконувати свою роботу. Зараз ми обстежуємо будинки, які повністю зруйновані, і надаємо консультації мешканцям, як їм поводитись, щоб отримати спочатку допомогу від місцевої влади, а потім компенсацію за зруйноване майно від держави», – розповів начальник житлово-комунального відділу Покровської МВА Данил Проскуренко.

За його словами, робота ускладнюється безпековою ситуацією, тому що більшість мешканців вже виїхала.

"Фізично обстежити деякі будинки неможливо, тому що без власників ми не можемо до них потрапити. Більшість членів комісії приїжджає тільки на обстеження, тому що ситуація в Покровську вже небезпечна», – додає Данил Проскуренко.

Також через постійні обстріли відбулись зміни в роботі комісії.

«Евакуювали повністю архів з обстеження до міста Дніпра, тому акти будуть надаватися за попередньою домовленістю з власниками у визначені дні. Як раніше, приходити з 9:00 до 16:00 кожного дня, вже не вийде. Або ми будемо надсилати поштою, або будемо призначати якийсь конкретний день», – зазначив Данил Проскуренко.

За словами фахівців, сума компенсації за зруйноване майно залежать від житлової площі. Зараз це приблизно 22-23 тисячі гривень за квадратний метр будинку, право власності на який внесене до Державного реєстру речових прав.

Аби повідомити про необхідність обстеження пошкодженого житла, покровчанам треба звернутись до Контакт-центру за номером: 0-800-300-101.

Заяву на відшкодування збитків пошкодженого майна можна подавати дистанційно. Для цього треба зайти у застосунок "Дія” зі смартфона або авторизуватись на сайті.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Нагадаємо, що мешканці в зоні активних бойових дій відтепер можуть отримувати компенсації за знищене житло за програмою єВідновлення

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, як через "Дію" можна отримати компенсацію на відновлення житла