В вечорі 15 вересня ворог зруйнував черговий об'єкт критичної інфраструктури Покровська – каналізаційну помпова станцію у мікрорайоні «Лазурний». Які наслідки це має для міста – дізнавалась знімальна група телеканалу «Орбіта».

«Була пошкоджена трансформаторна підстанція, від якої запитана каналізаційна помпова станція №8. Був пошкоджений трансформатор, кабельна лінія, високовольтні та низьковольтні комірки та комутаційне обладнання», – розповів начальник служби ремонту та технічного обслуговування обладнання КП «Покровськводоканал» Ігор Ярмілець.

Підземне обладнання каналізаційної станції вціліло й в резервуари потрапляють стоки з багатоповерхових будинків. Але без поверхневого комплексу відкачувати їх неможливо. Аби місто не заповнили каналізаційні річки, працює аварійна служба «Міськводоканалу». Завдяки цьому покровчани навіть не помітили, що в місті не працює вже декілька каналізаційних станцій.

Працівники служби постійно контролюють рівень каналізаційних стоків в підземних трубах. Мережа заповнюється швидко – від 4 до 6 вакуум бочок вивозиться щодня тільки з одного мікрорайону.

«Якщо будуть знищені всі помпові станції, доведеться повністю евакуйовувати населення. Іншого виходу немає», – підкреслив Максим Вакуленко.

Сама каналізаційна помпова станція до 22:00 15 вересня працювала. Як і належить, в той час всередині знаходились двоє працівників «Покровськводоканалу», що спостерігали за роботою обладнання. Під час обстрілу вони отримали поранення.

«Було поранено двох співробітниць «Покровськводоканалу» – машиніста помпових устатковань та оператор. Вони дивом залишились живими й наразі перебувають у лікарні міста Добропілля», – повідомив виконуючий обовязки директора КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

На другу половину вересня в «Покровськводоканалі» працюють лише 70 співробітників. Це 4 частина від тієї кількості, що була тут влітку.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську окупантипоцілили в приміщення місцевого телебачення «Капрі».