Наталя Петрова тримає притулок для тварин у Мирнограді. Тут мешкають покинуті коти і собаки. Місто знаходиться в лічених кілометрах від лінії фронту.

Як передає "Суспільне", нині в прихистку 286 собак та 63 коти. Тому зоозахисниця просить небайдужих людей допомогти евакуювати тварин.

 "Проблема евакуації в тому, що нас дуже багато. Дуже складно знайти місце, в якому ми всі будемо разом. Це основний наш критерій та умова: щоб всі були разом. Навіть якщо ми знайдемо місце і нам встигнуть побудувати вольєри, всіх нас разом вивезти, за чотири години комендантського часу, ми не можемо, ми не впораємося, щоб вивезти таку кількість тварин", — говорить Наталя Петрова.


Жінка зізнається,що без тварин не поїде з міста.

"Я залишуся з ними до останнього, я нікого не кидаю. Це — мої діти, я кожного з них дістала з того світу, деяких не однократно, тому я нікого не кидаю. І буду зі своїми тваринами до кінця" - додає Наталя.

Днями в притулок привезли покинутого хаскі.

"Десь підібрали, привезли. Дуже гарний хлопчик із сумними очима блакитними. Ще молоденький, десь приблизно два роки, це останній пасажир", — розповіла журналістам Наталя Петрова.  

У прихистку є собаки поважного віку.

"Тут двоє таких пенсіонерів, найстарші наші діточки. Підкинули, як завжди. Маруся старенька: вже нема ні зубів, нічого нема. Хворе серце у дитини. Не знаю, як будемо їхати", — зазначає зоозахисниця.

І додає, що деякі містяни, евакуюючись з Мирнограда, залишають своїх тварин. Тому на вулицях громади збільшилась кількість безпритульних котів та собак.

Щодня жінка отримує до 70 дзвінків з проханнями забрати домашню тварину.

Є в притулку і кішки. Кицюню та Котусіка залишили господарі.

Наталя каже, що переїзд для тварин — це великий стрес. У притулку є агресивні собаки, які до себе не підпускають людей.

"Хлопця звати Гром, йому десь близько шести-семи років, хлопчик дуже агресивний. Чому у нього така агресія, нам невідомо, він до нас таким приїхав. Ми нічого не можемо зробити. Ми його годуємо, ми його любимо. Понад десять у нас таких собак важких, як він ", — говорить Наталя.

 Детальніше - у відео "Суспільного". 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Мирноградській МВА закликають жителів не зволікати з евакуацією, адже лінія фронту з кожним днем стає все ближче.