Зараз Донеччина потерпає чи не найбільше серед областей України. Для допомоги у вирішенні гуманітарних питань активно залучається підтримка міжнародних благодійних організацій. І впродовж року 7 міст Донеччини стали побратимами міст штату Коннектікут.


«Третю зиму мешканці Донеччини будуть жити у надскладних умовах. Велика кількість населених пунктів, які наближені до лінії фронту, сьогодні не мають газопостачання, води та електрики. Наша мета – підтримати та допомогти людям», – підкреслив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. 

Для допомоги у вирішені гуманітарних питань Донецька ОВА активно залучають підтримку міжнародних благодійних організацій. 7 міст Донеччини впродовж року стали побратимами міст штату Коннектікут. Донецькі міста-побратимів отримали від своїх заокеанських друзів різну підтримку: від фільтрувальних станцій до допомоги в ремонті дахів, пошкоджених обстрілами. 


«Побратимство з Донецькою областю це вперш за все рішення громадян США, які підтверджують, що ніхто не боїться якоїсь там конституцію російської федерації. І ті гасла, що Донеччина входить до складу росії нівелюються новими угодами про побратимство, які підтверджують законний статус нашої області», – каже директорка департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА Оксана Головко.

Серед представників американських благодійних фондів на зустрічі був присутній Маршалл Майєр, засновник та виконавчий директор БФ «Ukraine aid international». Він вже 12 раз приїхав до України й вперше на Донеччину. Каже, що вважає за потрібне підтримувати людей у такий нелегкий час. 

«Сподіваюсь, що цією зустріччю ми закладемо фундамент та продовжимо вибудовувати більш тісні стосунки за штатом Коннектикут. Ми вже пов'язали 7 міст штату з українськими містами. Хочемо це продовжувати й нарощувати на більш масштабному та ефективному рівні», – зазначив Маршалл Майєр. 

Під час зустрічі обговорили шляхи допомоги містам Донеччини напередодні надважкої зими. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта»." target="_blank" style="background-color: rgb(252, 252, 252);">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Дніпрі відбулась дискусія щодо зміцнення національної ідентичності жителів Покровської ТГ