17 пожеж сталося минулого тижня на території, яку обслуговують покровські рятувальники. Зокрема 7 разів їм довелося гасити займання, що виникли внаслідок російських обстрілів. Про це повідомив провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського районного управління ГУ ДСНС в Донецькій області Михайло Мальцев.

15 жовтня в результаті обстрілів сталося одразу дві пожежі. У селищі Світле виникло займання складської будівлі, а у Покровську горіли залізничні об'єкти. 

«Сталося займання лісоматеріалів на території регіональної філії «Укрзалізниці». Також 18 жовтня через обстріли виникла пожежа у приватному житловому будинку в селі Гришине, Покровської громади. Окрім цього вибуховою хвилею було пошкоджено приміщення кафе», – повідомив Михайло Мальцев.

Рятувальники відзначають, що з настанням холодів кількість пожеж на відкритих територіях знизилась. Проте, почастішали випадки загорянь у будинках, адже мешканці приватного сектору вже опалюють свої оселі, не завжди дотримуючись правил безпеки.

«2 жовтня сталась пожежа у приватному секторі на території Добропільської громади, в наслідок чого був знищений житловий будинок. Причиною пожежі стало порушення правил безпеки пічного опалення», –розповідає Михайло Мальцев.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що протягом минулого тижня поліція Покровського району отримали 1 137 звернень, з яких біля 100 мають ознаки кримінальних правопорушень.