Світло – від генераторів, мобільний зв’язок – на кілька годин. Так виглядає нині життя у Родинському. Місцеві мешканці все більше зважуються на евакуацію, натомість приїжджають жителі сусіднього Мирнограда. У порівнянні з їхнім містом – у Родинському ще панує цивілізація.

«Світла немає, зв'язку немає, води немає. Якби не це кафе, я навіть й не знаю, як би ми існували», – ділиться мешканка Родинського.

Власники кав'ярень вмикають генератори, даючи можливість зарядити прилади кожному, хто цього потребує. Родинці за це вдячні, але, звісно, не вдоволені тим, що така картина життя виглядає на перспективу постійною. І виникає все більше думок про евакуацію.

Місцеві кажуть, що без електрики життя ніби гра на виживання.

«Світло немає й не обіцяють. У холодильнику все зіпсувалось – довелось викидати, тому до пенсії я буду голодувати. Грошей ні в кого немає, не займеш. Якось так і виживаємо», – розповідає пані Олена.

Найважливіша річ для мешканців Родинського сьогодні – це генератори. Ті, хто їх має, можуть зарядити телефон та готувати їжу в цивілізованих умовах. Люди кажуть, що стали більш близькі один для одного. 

«Готуємо одразу на всю вулицю, в нас є генератор та свердловина», – розповідає пані Тетяна. 

Родинське другий за кількістю людей населений пункт Покровської громади. З нього також триває евакуація. Влада допоможе з організованим виїздом та розселенням, варто лише звернутись до контакт-центру за номером 0-800-300-101.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта»." target="_blank" style="background-color: #fcfcfc;">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що евакуюватися мешканцям Покровської громади допомагає Благодійний фонд «Схід SOS».