У соцмережах активно обговорюють подальшу долю тварин з Білицького зоопарку. Останні прильоти були поряд із закладом. Постраждала технічна частина, де розташовувались дитячі атракціони. Що ж з тваринами – кореспондентам телекомпанії «Орбіта» розповіла адміністраторка зоопарку.

«Тварини набагато краще відчувають, коли летить ракета та одразу ховаються. В них є спеціальні будиночки, в яких вони сховались та спокійно перечекали обстріл. Вони чудово їдять та гуляють, з ними все добре», – розповідає адміністраторка зоопарку пані Тетяна.

Адміністрація зазначила, що 33 тварини евакуювали місяцем раніше – вони поїхали до зоопарку Полтавської області. Переговори про евакуацію інших тварин ще тривають.

«Зокрема, зоопарк Вінниці пропонував нам допомогу в евакуації тварин. Якщо ситуація буде ускладнюватись, обов'язково будемо евакуйовувати. Зараз дуже багато варіантів, але хочемо, щоб тварини попали в гарні руки, адже ми їх дуже любимо. Це як наші діти», – каже адміністраторка зоопарку.

В Білицькому кажуть, що готові до швидкої евакуації тварин і мають для цього все необхідне.

«В нас є свій транспорт для вивезення тварин, дуже багато переносок та вольєрів, але ми сподіваємось, що все буде добре й ми збережемо наш зоопарк у Донецькій області», – розповідає адміністраторка.

Заклад працює і надалі й зараз в ньому наводять лад. Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни зоопарк у Білицькому не зачинявся й на сьогодні він останній в Донецькій області.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що оганізація UAnimals спільно з сервісом BlaBlaCar започаткували збір коштів для порятунку тварин із прифронтових зон України.