Сьогодні, 26 серпня, відбулася чергова масована ракетна атака росії на об'єкти енергетичної інфраструктури України. Про це повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко на своїй сторінці у Facebook.

«Ворог знову тероризує всю Україну ракетами. Під прицілом енергетика. Ворог не залишає планів позбавити українців світла. Оператор системи передачі терміново ввів режим екстрених відключень електроенергії. Ситуація складна, наслідки атак уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією», — йдеться у повідомленні.

Ворог застосовував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «Кинджали». Вибухи пролунали в Києві, Харкові, Одесі, в Кривому Розі, в Хмельницькому, Дніпрі, Львові та Луцьку.

Через масштабну ракетну атаку РФ та пов'язане з нею знеструмлення в декількох регіонах України, усі поїзди далекого сполучення затримуються. Для забезпечення руху введено резервні тепловози. Також зазнають затримок приміські електропоїзди.

За словами представників «Укрзалізниці», енергетики вже працюють над відновленням електропостачання, і відновлення руху очікується найближчим часом.

У Києві та декількох інших областях України спостерігаються перебої з електроенергією. В Одесі через знеструмлення тимчасово призупинено роботу електротранспорту, а в Миколаєві та Дніпропетровській області введено аварійні графіки відключень світла.

«Укренерго» видало розпорядження про екстрені відключення у відповідь на ракетні удари по енергетичній інфраструктурі країни.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську застосовуються аварійні відключення світла.