На Донеччині триває вимушена евакуація. Однак, перед виїздом фахівці радять владнати всі питання із газовим господарством.

Що треба зробити?

Перш за все, перекрийте всі газові крани у помешканні. Це необхідно зробити для безпеки, оскільки може статися виток газу.

Як не накопичувати борги за газ?

У випадку наявності газового лічильника:

Передавайте незмінні показання газового лічильника щомісяця з 1 по 5 число, для того аби уникнути некоректних нарахувань.

Якщо Ви й надалі плануєте бути підключеним до газорозподільної системи, то кошти за Вашим особовим рахунком будуть нараховуватися виключно за послугу розподілу природного газу, яку необхідно сплачувати щомісяця до 20-го числа.

Якщо немає газового лічильника?

Для призупинення щомісячних нарахувань споживачам, які обліковуються за нормами споживання природного газу, рекомендуємо звернутися до Оператора ГРМ із заявою про припинення розподілу природного газу на об’єкт споживача або окремий газовий прилад.

Також пояснюємо: припинення або обмеження розподілу (споживання) природного газу не звільняє споживача від зобов'язання оплати вартості послуг за договором розподілу природного газу.

Якщо Ви хочете, аби плата за розподіл газу не нараховувалась, то це можна зробити лише, розірвавши договір розподілу природного газу у встановленому законодавством України порядком.

Слід зазначити, що для відновлення газопостачання та повторного під’єднання до газорозподільної системи, споживачу необхідно буде, знову ж таки, укладати договір з розподілу природного газу з Оператором ГРМ з відповідним новим приєднанням до газових мереж та оформленням переліку необхідних документів (технічні умови, проект і т.д.).

Крім того, необхідно буде сплатити вартість виконаних робіт по приєднанню.

За консультацією звертайтеся до контакт-центру АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» за номером 0-800-100-104. Наші фахівці допоможуть Вам вирішити будь-які питання, пов’язані з обліком газу.

 Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, як безкоштовно встановити газовий лічильник.