За шість місяців 2024 року жителям Донеччини безкоштовно встановили майже 2200 лічильників. Про це повідомили в Донецькоблгазі. Фахівці роз'яснили, як можуть скористатися послугою інші споживачі.

Що потрібно для встановлення газового лічильника

Від абонента потрібно лише бажання встановити лічильник і можливість надати доступ представникам Донецькоблгазу у приміщення. Процес встановлення лічильника відбувається з подання заявки абонента до газового господарства.

Усі витратні матеріали працівники привозять самостійно, тобто купляти нічого не потрібно. Послуга повністю безкоштовна.

Чи дійсно вигідніше споживати газ із газовим лічильником

У разі відсутності лічильника газу фактичний об’єм спожитого (розподіленого) природного газу по об’єкту побутового споживача за відповідний календарний місяць визначається за нормами споживання. Встановлений газовий лічильник дозволяє платити лише за реально спожитий обсяг газу.

Якщо у помешканні взагалі немає споживання природного газу, то встановлення лічильника позбавляє споживача від сплати за газ, оскільки немає обсягу за який потрібно заплатити. Платіжки будуть надходити лише за розподіл газу.

Як замовити безкоштовне встановлення газового лічильника

Для того, аби стати в чергу на безкоштовне встановлення лічильника газу, необхідно звернутися до газового господарства у Вашому місті та написати заяву про встановлення безкоштовного приладу обліку газу.

Залишити заявку можна за номером контакт-центру Донецькоблгазу: 0-800-100-104.

Раніше Донецькоблгаз роз'яснив, чому введення показання лічильника через банківський додаток призводить до боргу.