Розмір пенсійних виплат розраховується на основі заробітної плати особи та її страхового стажу. Отримання додаткових коштів на пенсійний рахунок, таких як виплати від страхової компанії, не впливає на суму пенсії. Детальніше розповіли юристи порталу «На пенсії».

За словами юриста, розмір пенсії обчислюється за формулою, яка включає заробітну плату (дохід) особи, з якої сплачувалися внески, у гривнях, та коефіцієнт страхового стажу.

Експерт також рекомендує звернутися до банку за додатковою інформацією про використання пенсійної картки, зателефонувавши на гарячу лінію або відвідавши відділення банку, де ведеться обслуговування. Потрібно запитати:

  • чи можливо, щоб страхова компанія зробила переказ коштів на ваш особистий рахунок;
  • чи підтримує ваша картка інші перекази і яка комісія з обслуговування платежів.

Після цього працівники банку нададуть рекомендації.

«Згідно з частиною 1 статті 1066 ЦК України, за договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати та зараховувати на рахунок клієнта грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта щодо перерахування та видачі відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком», – пояснює юрист.

Експерт підкреслила, що кошти, надіслані переказом, можна отримати в банку без використання картки. Для цього необхідно отримати в банку довідку про рахунок, яка дозволяє ідентифікувати особу для прийому коштів, і на цей рахунок можна здійснити переказ. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, чому у квітні не відбудеться підвищення пенсій