В Україні дорожчає картопля. За даними  EastFruit,  основним фактором, що провокує зростання цін стало зниження врожайності цієї культури через несприятливі погодні умови влітку поточного року.

Аграрії додають, що через посуху, яка спостерігалася в основних регіонах виробництва картоплі, дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не підлягає тривалому зберіганню.

Що відбувається з цінами на картоплю?

Зазначається, шо наразі українські фермери пропонують до продажу картоплю по 17-25 грн/кг ($0,41-0,61/кг), причому тільки за останній тиждень ціна на цю продукцію в Україні зросла в середньому на 19%.

Яка причина?

За даними аналітиків EastFruit, зростання цін у цьому сегменті, як і раніше, залишається підвищений попит з боку оптових компаній, які продовжують закуповувати цю продукцію для закладання на зберігання. При цьому в деяких регіонах через рясні дощі збирання врожаю картоплі дещо ускладнене, що додатково надає підтримку зростанню цін на дану продукцію.

Що було торік з цінами на картоплю?

Сьогодні ціна на картоплю в Україні в середньому вже у 2,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Великі гравці ринку не поспішають із продажами основних обсягів картоплі, оскільки розраховують на більш високі ціни в цьому сегменті ще в першій половині поточного сезону.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про вартість борщового набору