Розглядається можливість зміни умов вступу на магістратуру для студентів із тимчасово окупованих територій. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) планують замінити на співбесіду з іноземної мови. Такий варіант запропонували в МОН під час засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

"Під час попередніх нарад обговорювалася пропозиція проводити ЄВІ для студентів із тимчасово окупованих територій в обмеженому дистанційному форматі.Однак за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, провести ЄВІ в такому форматі для зазначеної категорії осіб немає змоги", - йдеться в повідомленні.

Це пов’язано з тим, що організувати належну ідентифікацію учасників та гарантувати дотримання принципів академічної доброчесності при такому проведенні вступних випробувань – неможливо.

Тому в Міністерство освіти і науки розглядають можливість дозволити замінити складання ЄВІ на співбесіду з іноземної мови, яку проводитимуть заклади вищої освіти в дистанційному режимі.

Тобто повернути ті норми, які діяли торік. Це стосується громадян, які:

• декларують, що перебувають на ТОТ і в поточному році завершують здобуття ступеня бакалавра;

• планують вступати для здобуття вищої освіти ступеня магістра в тому самому закладі освіти на спеціальності, які не передбачають складання єдиного фахового вступного випробування.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що хто має подати заяву для отримання субсидій у неопалювальний період.