Міністерство оборони України анонсувало нові функції у застосунку «Резерв+». За інформацією armyinform.com.ua, розробники програми працюють над новим функціоналом, який дозволить автоматично реєструватися в ТЦК при зміні місця проживання. Про це повідомив Олег Берестовий, керівник управління інформаційних технологій Міноборони, в ефірі телемарафону «Єдині новини».

До нових функцій застосунку Резерв+ також входить розробка функціоналу, який дозволить військовозобов'язаним, які мають право на відстрочку, подавати заяву автоматично, не відвідуючи ТЦК. Це стосується осіб з трьома дітьми або тих, хто є опікунами; людей з інвалідністю, а також студентів очної форми навчання, для яких це перша вища освіта.

«Це робиться для того, щоб не навантажувати систему ТЦК зайвими чергами й паперовою роботою», — пояснив Олег Берестовий.

Ще одна з ключових функцій, яка має невдовзі з’явитися — цифровий рекрутинг.

«Дамо можливість обирати бажані посади в ЗСУ, вони всі будуть агреговані, можна буде пройти співбесіди й відбір в тому колективі, де ти бажаєш служити», — додав Олег Берестовий.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як перевірити повістку від ТЦК за допомогою застосунку «Резерв+»