Для українців активно розширюють можливості щодо пошуку роботи. Так, до кінця 2024 року буде запущений мобільний додаток для доступу до Єдиного порталу вакансій, повідомила директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Завдяки застосунку кожен українець зможе легко отримати доступ до інформації про Службу зайнятості та її послуги, включаючи Єдиний портал вакансій. Цей крок спрямований на спрощення та прискорення процесу комунікації між роботодавцями та кандидатами, мінімізуючи бюрократичні перешкоди.

Як зауважила Юлія Жовтяк, протягом  цього року відомство прагне спростити та цифровізувати всі чинні послуги та сервіси, а також максимально прибрати паперовий документообіг – у частині процесу обслуговування людей.

"Ми напрацювали нову технологію обслуговування клієнтів, яку плануємо незабаром втілити в життя. Маємо намір зробити частину наших послуг у дистанційному обслуговуванні, оскільки не завжди доречним є фізичний візит людини до центру зайнятості, особливо коли для неї відсутні пропозиції бажаної роботи", — розповіла вона.

За її словами, комунікація з шукачами роботи може легко відбуватися в режимі онлайн з використанням зручних для обох сторін засобів. Особливо це стосується ситуацій, коли для людини в Центрі зайнятості поки що немає вакансій.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровській КЛІЛ запрацює реабілітаційне відділення.