Добропільчани, житло яких було пошкоджене внаслідок російських обстрілів, з початку року подали 75 заявок. На відновлення осель мешканці громади отримали від держави понад 13 мільйонів гривень. Як зазначили журналісти ТК «Орбіта», останніми днями потік заяв помітно збільшився. 

Кількість зруйнованого житла в громаді збільшується кожен день. За даними в. о. начальниці містобудування та архітектури Добропілля Олени Світличної, з початку повномасштабного вторгнення відділ отримав 172 заяви, а з початку 2024 року – 75 заяв. Вже отримана компенсація по 146 заявах на 13 мільйонів 394 тисяч гривень. 

До останнього часу кошти надходили постраждалим власникам житла протягом 2 місяців. Від року до півтора дається на відновлення, а потім цільове використання коштів контролюється комісією.

«Після того, як все відновлено, треба обов'язково повідомити, що ви використали кошти за цільовим призначенням через застосунок Дія, з додаванням фотографій», – пояснила Олена Світлична.

Головна умова для отримання відшкодувань – наявність правоустановчих документів на житло та внесення нерухомості до державного реєстру майна. Головна спеціалістка відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Добропільської міської ради Марина Чорна звертає увагу, що люди, які добудували своє житло мають зафіксувати зміни у Бюро технічної інвентаризації.

 «В першу чергу враховується житлова площа цього приміщення. Людям, які свого часу не внесли такі зміни, розрахунок буде робитись за площею, яка внесена до державного реєстру нерухомого майна по тім документам, що були затверджені у БТІ. Якщо квадратура виявилась більшою – довести це вже неможливо», – підкреслю Марина Чорна 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Бюро технологічної інвентаризації Покровська відновив свою роботу на Дніпропетровщині