Попри те, що в Добропільській громаді оголошено евакуацію, сюди продовжують прибувати люди. На сьогодні в Управлінні соціального захисту населення Добропільської міської ради зареєстровано 10 тисяч 716 внутрішньо переміщених осіб. Про це кореспондентам ТК «Орбіта» повідомила начальниця УСЗН Ірина Ширина. 

«Людям, які прибувають до Добропільської громади, надається гуманітарна, психологічна та юридична допомога. Для вимушено переміщених осіб, які знаходяться в скрутних життєвих обставинах, Уряд подовжив дію установи, яка регламентує надання ВПО допомоги на проживання», – розповідає Ірина Ширина. 

В Добропільській громаді отримувачами допомоги на проживання є близько 1 300 сімей – майже 3 000 осіб. Останнім часом в Добропілля їдуть люди з сусідніх міст: Селидового, Мирнограда, Покровська та Торецька. 

Підтверджу ситуацію і ринок оренди житла. У місцевих пабліках чимало охочих здати або винаймати житло. У міській військовій адміністрації кажуть, попри те, що порожніх квартир та будинків у місті майже немає, комунальні послуги сплачують не всі. 

«Будь ласка, якщо у вашій оселі живуть люди – вони повинні сплачувати комунальні послуги. Це дає нам можливість продовжувати забезпечувати громаду водою та підтримувати її у чистоті», – підкреслив начальник Добропільської МВА Андрій Бондаренко. 

Разом із тим, з 20 серпня, розпорядженням начальника МВА розпочато евакуацію населення з Добропільської громади. На зараз евакуація проходить з міста Павлоград до Чернівецької, Закарпатської областей та міста Львів. 

Фахівці кол-центру з питань евакуації приймають дзвінки за номерами 066-203-62-61, 063-557-53-45

Детальніше – сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Добропільська громада долучилась до програми компенсації за пошкоджене житло