На сайті Державної служби зайнятості запущено новий сервіс «Єдине вікно послуг». Зараз усі дані про послуги цієї служби, а також про інші недержавні та громадські організації зібрані в одному місці.

Ця інновація дозволяє громадянам отримувати інформацію про різноманітні соціальні послуги та підтримку від недержавних організацій, отримувати консультації та допомогу, які можуть мати значний вплив на подальшу професійну кар'єру, освіту, працевлаштування та відкриття власного бізнесу.

Наприклад, внутрішньо переміщені особи тепер можуть знаходити інформацію про те, де отримати гуманітарну, матеріальну, юридичну чи психологічну допомогу, відновити документи та інше. Ветерани та ветеранки мають змогу дізнатися про можливості адаптації військового досвіду до цивільного життя, відкриття власної справи чи набуття нової цивільної професії. Люди з інвалідністю можуть отримати важливу підтримку від організацій-партнерів, необхідну для їхнього добробуту.

Людина самостійно може отримати інформацію про допомогу у своїй області та громаді. Для цього необхідно на сайті Державної служби зайнятості перейти за посиланням «Єдине вікно послуг», де розміщені дані організацій-партнерів, що пропонують свої соціальні послуги.

Варто обрати з випадного списку регіон, район і громаду та вказати, хто шукає допомогу: ВПО, учасник чи учасниця бойових дій або особа з інвалідністю. Далі натиснути опцію «шукати». Система видасть перелік організацій, види послуг та контактні телефони.

Сервіс систематично поповнюватиметься оновленою інформацією. До того ж громадські організації можуть самі подати свої дані на портал та після перевірки стати партнерами служби зайнятості.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як працюють екстрені та соціальні служби Покровська в умовах евакуації