Ситуація в Мирноградській громаді дуже важка. Щоденно ворог завдає все більше ударів по місту. Про це повідомляють у МВА.

"За минулу добу громада під постійними артилерійськими і ракетними ударами. Внаслідок ворожого обстрілу, одна людина поранена ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у Мирноградській міській військовій адміністрації додають, що у зв’язку з ускладненням безпекової ситуації на території громади здійснено відключення міста від газопостачання.

Також в громаді тимчасово не працюють фільтрувальні станції. Трапляються перебої зі світлом, зокрема, є аварійні відключення. В Мирнограді триває вимушена евакуація, для запису телефонуйте:

- 050 655 35 61;

- 095 475 79 173;

- 050 648 15 19.

Однак, не всі поспішають виїхати з міста. Як передає "Суспільне", деякі мешканці планують тут залишитися.

В багатоквартирному будинку Наталії Кузіної залишилося двоє — вона та сусідка. Інші — евакуювалися. Газу немає, з крана тече технічна вода, та виїздити з міста жінка не збирається.

"Мені що тут квартиру покинути, яку я наживала? Батьки тут поховані. Покинути місто, яке люблю? Я не поїду. Я піду у підвал жити ", - розповідає Наталя.

Жінка каже, що виросла та все життя працювала на шахті, саме чекає, аби із нею розрахувалось підприємство.

"Я тут народилась, тут виросла. Ви поїдете звідти, де ви народились та працювали? А жити на що? Я інвалід другої групи. Я попитала. Квартири — це нечувано. У мене пенсія за 46 років — 2 980 гривень. А квартира в Дніпрі коштує 17 тисяч", — говорить жінка.

Сусідка Наталії Ольга – продавчиня в крамниці. Говорить, працюють без вихідних, чотири години на добу — як дозволяє комендантська година. Харчі – підвозять, покупці є. Виїжджати наміру не має.

"А куди? На нас ніхто не чекає. Вдома! В місті дуже багато старих, які приходять за хлібом, молоді, яка робить покупки", — говорить Ольга.

Житель Мирнограда В’ячеслав також каже, виїздити не буде:

"Куди? Кому ми потрібні? Ми триста років нікому не потрібні. Землянку викопаю, буду жити ".

Евакуаційник Владислав вивозить людей з Покровського напрямку, 6 серпня евакуюав дванадцятьох. Серед них — родини з дітьми. Троє людей, за словами Владислава, – з Мирнограда.

Зв'язок слабкий, вивозити все складніше, говорить волонтер.

"Проблема в тому, що немає комунікації. Немає звязку. Вони не знають про нас, ми не знаємо про них. І "сарафанне радіо" допомагає: вони на нас виходять, ми домовляємося і їх вивозимо", — пояснює Владислав.

Детальніше - у відео "Суспільного".

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що з Мирнограда масово виїжджають підприємці.