Футбольний клуб “Шахтар” подарував квартиру сім’ї 13-річної Яни Степаненко, яка втратила ноги через ракетний обстріл Краматорська.

Капітан «Шахтаря» завітав на новосілля до родини Яни Степаненко – героїчної українки, історія якої вразила країну та весь світ.

13-річна дівчинка втратила обидві ноги внаслідок російського ракетного удару по залізничному вокзалу в Краматорську у квітні 2022 року, але не здалася й після лікування та протезування повернулася до повноцінного життя, почала займатися спортом.

А навесні 2024-го вона пробігла 5-кілометрову дистанцію на одному з найпрестижніших світових марафонів у Бостоні, продемонструвавши всьому світові незламність українського народу.

22 квітня Яна Степаненко виконала перший символічний удар по м’ячу в матчі УПЛ «Шахтар» – «Зоря», а головний тренер «оранжево-чорних» Маріно Пушич подарував дівчинці іменну футболку «НЕЗЛАМНА Яна» з її улюбленим номером 8.

Яна та її родина – вимушені переселенці зі зруйнованого війною селища Нью-Йорк, що на Донеччині. Нещодавно дівчинка зізналася, що разом з братом Ярославом мріє про власне житло.

ФК «Шахтар» вирішив допомогти родині Степаненків втілити цю мрію й придбав для них трикімнатну квартиру у Львові.

Деталі - у відео. 

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що діти з Донеччини завдяки ФК "Шахтар" відвідали фінал Ліги чемпіонів.