Вранці 8 липня 2024 року російські війська здійснили ракетний удар по національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит». У відповідь на цей акт агресії, Фонд Ріната Ахметова оголосив про надання допомоги лікарні. Про це повідомили у пресслужбі Фонду. 

Найближчим часом Фонд планує закупити та передати два реанімобілі, які стануть важливим засобом для швидкої медичної допомоги. Також передбачено забезпечення лікарні апаратами для гемодіалізу, що критично важливо для пацієнтів з ураженнями нирок. 

Фонд продовжує роботу з визначення додаткових потреб «Охматдиту», з метою забезпечення всебічної підтримки в умовах війни.

Бізнес Ріната Ахметова вже долучився до допомоги лікарні. Так, банк ПУМБ перерахував 3 млн грн до збору на подолання наслідків удару по лікарні благодійному фонду «Таблеточки». По 1 млн грн надали ЦУМ та компанія «Лемтранс».

Енергетики ДТЕК вже працюють над встановленням тимчасових трансформаторних підстанцій на території лікарні, які були зруйновані російською ракетою. Це дозволить забезпечити лікарів та дітей постійним джерелом енергії.

ФК «Шахтар» надасть матеріальну та іншу необхідну допомогу родинам із дітьми, які постраждали від ракетного удару по лікарні.

Крім того, Фонд готовий надати допомогу людям з усієї країни, які зазнали поранень та травм внаслідок російських обстрілів. Пишіть у месенджер Фонду або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0-800-509-001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю з 9 до 18). 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про наслідки масованого ракетного обстрілу 8 липня.