Життя у Покровську вирує після завершення комендантської години. Наразі місто постійно обстрілюється ворогом, і є багато питань до майбутнього опалювального періоду. Про це розповідають журналісти ТК "Орбіта".

Маршрутні таксі курсують по місту лише з 11 до 15 години.  Покровчани, що залишились в громаді говорять, що їхати їм нікуди і будуть тут до останнього. Проблем багато, але продукти купити можна.

"Йду за водою у крамницю. Яке життя? Бомблять цілодобово, страшно, лякаємось. А що робити? Коли грошей немає, то нікуди не поїдеш, там теж гроші потрібні ", - розповідає місцева жителька.

Однак, безкоштовна евакуація триває. За даними Покровської МВА, наразі у місті  залишаються 18 тисяч людей.

Останній евакуаційний потяг відправився з покровського вокзалу ще минулого тижня, і зараз евакуюватися залізницею можна з сусідньої області.

Наразі евакуація значно прискорилась. Зазначається, що за останні 5 днів з міста до більш безпечних регіонів виїхало близько 6 тисяч осіб.

Евакуаційний потяг формується там за потребою.

«У нас є декілька локацій, люди записуються на трансфер через Контактний центр або через евакуаційну «гарячу лінію» обласної військової адміністрації. Кожного дня вирушають автобуси до евакуаційного хабу, який тепер знаходиться в Павлограді. Там же знаходиться і обласний евакуаційний шелтер. Там люди записуються на потяг, отримують гроші – 10800 гривень на кожну особу – і евакуюються до Кропивницького», – говорить начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Покровська громада щодня перебуває під обстрілами. Минулого тижня внаслідок ворожих ударів жителі на доволі тривалий час залишились без світла, нині – без газу. І навіть при стабілізації фронту опалювальний сезон – під великим питанням.

«Треба думати заздалегідь. Я вважаю, що треба пережити зиму в більш безпечному місці і потім повернутись додому. Хай там що кажуть, але щоб люди не переживали щодо мародерства – його не буде. Національна поліція посилила патрулі. Більше 100 осіб особового складу працює в самому місті», – говорить Сергій Добряк.

За його словами, працівники критичної інфраструктури підтримуватимуть місто стільки, скільки це буде можливо.

Детальніше - у сюжеті ТК "Орбіта".

Нагадаємо, що у Покровській ТГ зупинено водопостачання через несправність фільтрувальної станції.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що у Покровську попри небезпеку триває робота комісії з обстеження пошкодженого житла.