28 серпня можливі графіки погодинних відключень. За інформацією "Укренерго", через недостатню пропускну спроможність електромереж між західним та центральним (Вінниця) регіонами України, обмеження можливі для споживачів електроенергії північного та східного регіону України.

"Враховуючи зазначене, у Донецькій області 28.08.2024 вводяться в дію 2 (дві) черги ГПВ, а з 16:00 до 24:00 - 3 (три) черги ГПВ для споживачів Покровського енерговузла", - розповідають у Покровській МВА.

Зазначається, що графіки погодинних відключень застосовуються для побутових (населення) та непобутових споживачів електроенергії.

"Черги споживачів, яким відключають електроенергію, змінюються почергово по колу протягом від 2 до 4 годин ", - йдеться в повідомленні.

Жителі Донеччини можуть перевірити причину відсутності електроенергії на офіційному сайті компанії ДТЕК . Там же можна подати заявку на відновлення світла.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні запрацювали фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів.