Кабінет міністрів України встановив порядок базової військової підготовки для студентів та поліцейських. Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук через Telegram.

Відповідно до статті 10-1 закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», уряд встановив порядок проведення базової військової підготовки для студентів і поліцейських.

«Визначено, що базову підготовку проходять громадяни України чоловічої статі (жіночої статі - добровільно), які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти», – повідомив Мельничук.

Згідно з навчальним планом, базову підготовку проходитимуть:

  • курсанти вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;
  • курсанти вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських;
  • поліцейські під час проходження первинної професійної підготовки в закладах освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських.

Організація та супровід військової підготовки для визначених категорій громадян буде здійснюватися за участю Міністерства оборони, Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ, інших державних органів, органів місцевого самоврядування (за умови їх згоди), а також Генерального штабу Збройних Сил України.

 Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест та військові співпрацюють над зміцненням захисних споруд у Покровській громаді