У зв’язку з бойовими діями та евакуацією контингент здобувачів освіти на Донеччині постійно знижується. Якщо на початку 2022 року у школах області навчалось 168 тисяч учнів, то сьогодні – всього 76 300 дітей. Про ситуацію в освітній галузі області доповіла директорка Департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева.

У поточному році 19 закладів загальної середньої освіти з 11 територіальних громад призупинили свою діяльність. Близько 2 тисяч учнів перейшли до інших навчальних закладів. 

«На 1 січня 2022 року в наших загальноосвітніх школах в нас працювало понад 14 тисяч вчителів. Сьогодні в нас залишилось трішки більше ніж 7 тисяч вчителів. Кадровий голод існує по всій країні, тому наших вчителів дуже швидко беруть на роботу», – розповіла Тетяна Сідашева.

Від початку повномасштабного вторгнення на Донеччині було пошкоджено 871 освітній заклад, з яких 195 – повністю зруйновані. І ці дані без урахування Маріуполя та Волновахи.

«Загинули 33 працівники освіти. Це цивільні люди, 16 з яких були педагогічними працівниками. В лавах Збройних сил України служить 123 вчителі. 17 з них, на жаль, також загинули», – повідомила директорка Департаменту освіти і науки Донецької ОДА.

Надавати та здобувати освіту в умовах війни надзвичайно складно, особливо в дистанційному форматі. У реаліях сьогодення для отримання знань учнів та вчителів забезпечують сучасними гаджетами й дистанційна освіта функціонуватиме й надалі. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що протягом минулого тижня з Покровської громади евакуювали 25 дітей