В останню неділю серпня в Україні відзначається День шахтаря. Це професійне свято тисяч людей скривавленої Донеччини, що спускаються під землю попри обстріли, обмежене електропостачання, руйнування своїх будинків та цілих міст. Напередодні свята вітання приймали працівники шахтоуправління «Покровське».

За 8 місяців шахтоуправління видала близько 3,5 мільйонів тонн рядового вугілля. Прохідники прийшли 8 кілометрів гірничих виробок.

"Порівнювати ці показники з роботою попередніх років зараз не можливо, адже сьогодні кожна видобута тонна та кожен пройдений метр мають значно більшу важливість. Завдяки роботі кожному шахтарю, ми на жоден день не зупинили виробництво, вчасно виплачуємо заробітну плату та податки до державного бюджету", – підкреслив генеральний директор ПРАТ "ШУ "Покровське".

Підприємство готує нову лаву та має гнучкі плани на подальшу роботу. Життя в умовах наступу ворога для покровських вугільників – це вміння реагувати на ситуацію швидко та вчасно приймати рішення.

Нарядна дільниця з видобутку вугілля №7 вчергове стала кращою в щорічному змаганні серед нарядних в "ШУ "Покровське".

"Я вважаю, що нарядна, якщо не другий дім, але наближена до нього. Тому всі працівники повинні мати нормальні умови для того, щоб ефективно вийти в наряд. Наша дільниця перевиконує план", – зазначив начальник дільниці з видобутку вугілля №7 ПРАТ "ШУ "Покровське" Борис Романько.

Гірники, на традиційному зібранні напередодні Дня шахтаря, обговорили, що промислова частина країни – це вугільна Донеччина, що завжди вміла працювати та продовжує це робити.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як працюють екстрені та соціальні служби Покровська в умовах наступу ворога