Як повідомляв Pokrovsk24.news, заяви військовозобов’язаних щодо надання відстрочки розглядає спеціальна комісія при районних (міських) ТЦК та СП

Однак, правники зауважують, що в деяких випадках відстрочку можуть скасувати. Юристка Дар'я Тарасенко розповідає, коли це можливо. Наприклад, у Постанові КМУ 560, прописані відповідні норми:

 "У разі втрати (зміни) підстав щодо надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період комісія може скасувати (змінити) раніше прийняте нею рішення, про що повідомляється заявнику письмово не пізніше ніж на наступний день після ухвалення такого рішення за формою, визначеною у додатку 10."

Але тоді, додає юристка, комісія в такому повідомленні має обґрунтувати, з якої причини скасовано відстрочку.

" Давайте на прикладі. Військовозобов'язаний оформив відстрочку від призову через наявність дружини з інвалідністю ІІ групи. Пізніше комісія через реєстр побачила інформацію про те, що шлюб розірваний. В цьому випадку очевидно, що підстави для відстрочки більше немає, і комісія скасовує прийняте нею рішення про надання відстрочки і повідомляє про це військовозобов'язаного " , - пояснює Дар'я Тарасенко.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що мобільний застосунок «Резерв+» невдовзі перетвориться на онлайн-центр комплектування та соціальної підтримки.

Оновлений застосунок дозволить користувачам підписувати контракти, мобілізуватися та отримувати відстрочки в онлайн-форматі.