Мобільний застосунок «Резерв+» невдовзі перетвориться на онлайн-центр комплектування та соціальної підтримки. Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко. 

Оновлений застосунок дозволить користувачам підписувати контракти, мобілізуватися та отримувати відстрочки в онлайн-форматі, повідомляє Forbes Ukraine.

Мобільний застосунок «Резерв+», який наразі допомагає призовникам, військовозобов'язаним та резервістам оновлювати військово-облікові дані, скористалися вже 3,2 мільйона осіб. У Міністерстві оборони України анонсували амбіційні плани на подальший розвиток цього застосунку.

Черногоренко пояснила, що найближчим часом в «Резерв+» з’являться нові функції. Зокрема, можна буде пройти онлайн-рекрутинг: підписати контракт або мобілізуватися буквально в два кліки. Крім того, планують додати три види відстрочок – для багатодітних батьків, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання. А вже восени користувачі зможуть отримати направлення на військово-лікарську комісію безпосередньо через застосунок.

Також Черногоренко зазначила, що «Резерв+» вже має близько 100 000 активних користувачів щодня, і цей показник постійно зростає. Вона впевнена, що у майбутньому кількість користувачів зросте ще на кілька мільйонів.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що розробники «Резерв+» працюють над новим функціоналом, який дозволить автоматично реєструватися в ТЦК при зміні місця проживання.