Відбулося чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, що надійшла від благодійних фондів та гуманітарних місій для вирішення нагальних потреб жителів громади. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Попри постійні обстріли з боку РФ та загострення ситуації в регіоні, благодійники продовжують надавати Покровську активну підтримку, задовольняючи нагальні потреби місцевих жителів. Серед основних запитів — будівельні матеріали для екстреного відновлення житла, продукти харчування та засоби гігієни для тих, хто евакуюється.

Протягом останнього місяця, для ліквідації наслідків обстрілів, благодійний фонд «Solidarity International» передав гуманітарному штабу Покровської МВА OSB-листи, брезент, цвяхи та монтажну піну. Окрему увагу благодійники приділили людям похилого віку, надавши вологі серветки, дорослі підгузки, пелюшки та прокладки.

Рішенням комісії отримана допомога від «Solidarity International» була передана Комітету самоорганізації населення відповідно до поданого листа-запиту.

Міжнародне товариство Червоного Хреста України доставило до Покровська 1000 харчових наборів швидкого приготування. За зверненням координаторки евакуаційного пункту Покровської МВА Вікторії Жоріної, ці набори отримають люди, які вирішили скористатися безкоштовною евакуацією або планують самостійно виїхати з Донеччини до більш безпечних регіонів країни, щоб мати можливість приготувати їжу в дорозі.

Як зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо, евакуація, яка триває в громаді, є впорядкованим та організованим процесом, де жителі отримують всебічну підтримку як від органів влади, так і від представників багатьох гуманітарних організацій та благодійних фондів: 

«Дякую вже тим, хто наважився на евакуацію та, рятуючи своє життя, виїхав з громади. Окрема подяка благодійникам, усім нашим партнерам за постійну та відчутну підтримку наших мешканців». 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як прибулим ВПО отримати допомогу на Львівщині