Видання «OBOZ.UA» створило рейтинг великих представників бізнесу, що розробили ефективні програми адаптації для ветеранів, спрямовані на їх повернення до мирного життя. Серед компаній, що потрапили до цього рейтингу, зазначено й компанію Метінвест Ріната Ахметова.

З початку війни до лав Збройних сил України приєдналось близько 9 тисяч співробітників компанії, з яких 400 уже повернулися на роботу. Компанія гарантує збереження робочих місць для кожного мобілізованого та створила інклюзивну екосистему для їх інтеграції в повсякденне життя та професійну діяльність після повернення з фронту.

Підтримка ветеранів з боку компанії охоплює не лише медичну та психологічну допомогу. Стратегія також включає заходи з підготовки керівників та колективів до реінтеграції ветеранів на робоче місце. Було проведено вебінари на тему «Повернення героїв із війни» для 23 тисяч співробітників і реалізовано програми для навчання керівників на всіх рівнях.

Крім того, ветеранам пропонують програми перекваліфікації та наставництво

З початком війни компанія «Метінвест» започаткувала гарячу лінію, де її співробітники могли отримати психологічну консультацію. Додатково, психологічна допомога надавалася співробітникам та їхнім родинам у реабілітаційних та реінтеграційних центрах у містах Запоріжжя та Кам'янське.

Програма психологічної підтримки «Метінвест – разом!» допомагає співробітникам компанії та їхнім сім'ям впоратися зі стресом. З березня 2022 року спеціалісти програми провели понад 5200 індивідуальних та групових сеансів. У співпраці з Глобальним договором ООН в Україні в рамках проєкту «Рятуємо життя», компанія стала партнером у створенні в Запоріжжі першого ком’юніті-центру «Опліч ХАБ». Цей центр призначений для психологічної реабілітації українців, що постраждали внаслідок війни, включаючи співробітників «Метінвесту».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, чи будуть блокувати рахунки ухилянтів за новим законопроєктом про мобілізацію.