Внутрішньо переміщені особи, яким у березні не виплатили допомогу, отримають кошти одразу за два місяці, але вже протягом квітня.

Решта звернень щодо продовження виплат від ВПО ще знаходяться в опрацюванні в управліннях соціального захисту. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Подати заяву на перепризначення виплат можна і зараз, адже термін подання заяв був продовжений до 30 квітня. Тобто якщо ви подасте заяву у квітні, виплата буде нарахована, включаючи березень", - йдеться в повідомленні.

 Кому з ВПО виплати подовжили автоматично?

Передусім особи з інвалідністю 1 і 2 групи, а також пенсіонери, чий розмір пенсії не перевищує 4 прожиткових мінімумів (9 444 грн) отримали продовження виплат допомоги для ВПО автоматично.

Ще 196,1 тис. сімей звернулися до управлінь соціального захисту із заявою про продовження виплати допомоги. З них, протягом березня управліннями було опрацьовано і призначено виплати для 98 тис. сімей (особових рахунків), на загальну кількість 181 тисяча осіб.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що Покровська міська військова адміністрація  виділила понад 700 тисяч гривень для підтримки місцевих мешканців.